Hoger in Google in 2022

10 tips

Hoger in Google

Hoger in google komen… Ook in 2022 zal Google de meest bezochte zoekmachine zijn. Niet voor niets is het nog steeds de meest populaire website en trekt maandelijks meer dan 86 miljard bezoekers. Om dat nummer in perspectief te plaatsen, Facebook trekt maandelijks ‘slechts’ 20 miljard bezoekers.

Het loont dus om goed gevonden te worden in Google. Bedrijven zullen dus ook in het nieuwe jaar hun best moeten doen om hoog te scoren om door hun doelgroep van consumenten gevonden te worden.

Hoger in Google komen kan dus veel opleveren, maar is tegelijkertijd erg competitief. Om beter gevonden te worden moeten we een beter begrip hebben hoe het algoritme van Google werkt.

Om hoger te scoren in Google in 2022 hebben we hieronder 10 tips en strategieën uiteengezet.

 1. On-page Seo

De makkelijkste manier om hoog te scoren is om te zorgen dat alle pagina’s op de website geoptimaliseerd zijn voor Google. In het kort optimaliseer je alle elementen die zichtbaar zijn op de website, zoals de onderwerpstitels, pagina titels en afbeeldingen.

Zorg er dan ook voor dat o.a.:

 • Zoveel als mogelijk de relevante zoektermen gebruiken aan het begin van de titels en in de eerste alinea.
 • Schrijf content die aantrekkelijk is voor de lezer en voor Google. Veel informatie is beter (2000 woorden is een mooi volume).
 • Gebruik de zoekterm niet te vaak. ‘Keyword stuffing’ is een term die gebruikt wordt als een bepaalde zoekterm te vaak voorkomt in een tekst en wordt niet gewaardeerd door Google.
 1. Technisch SEO

Met technisch SEO bedoelen wij alles wat in het webdesign zit, zodat Google de pagina makkelijker kan indexeren. Goede webteksten zijn nog steeds belangrijk, maar als de website niet goed geïndexeerd wordt dan kan niemand deze helaas lezen.

Zorg daarom voor

 • SSL certificaat. 5 minuten werk, maar zorgt er wel voor dat de website als veilig wordt gezien.
 • Mobiel vriendelijk. Bijna iedereen zit tegenwoordig ook op de mobiel te Googlen, dus hoe goed de website wordt weergegeven op de mobile telt ook mee als een factor om hoger in Google te scoren.
 • Snelheid van de site. Op PageSpeed Insights van Google kan de snelheid getest worden. Ook geeft Google daar zelf suggesties om de snelheid te verbeteren.
 • Geen gebroken links. Een verwijzing naar een 404 pagina, maakt dat de gebruikerservaring omlaag gaat en dat Google de website lager plaatst.  
 1. Geen lage kwaliteit webteksten

Hoeveel links een website krijgt, maakt ook hoe hoger Google deze website plaatst. Het aantal links toont immers hoe erg de content van een webpagina gewaardeerd wordt door anderen. Ook toont het dat de inhoud van de website goed is en dat anderen dit leeswaardig vinden.

Hoge kwaliteit webteksten zorgt er dan ook voor dat anderen de inhoud delen en Google dit waardeert met een hogere ranking. SEO geoptimaliseerde webteksten die relevant zijn, lezers boeien en goed geschreven zijn, maakt dat een website stijgt in Google.

 1. Interne links

Net als externe links, zijn interne links net zo belangrijk. Het helpt de lezer te navigeren van een pagina naar de andere. Het helpt de gebruikersvriendelijkheid te verhogen van de website. Maar net zo belangrijk, het helpt ook Google om binnen de pagina’s te navigeren en de pagina’s te indexeren.

Interne links die vooral bovenin een pagina worden geplaatst, zorgt ervoor dat mogelijk ook de bounce rate omlaag gaat.

 1. LSI Keywords in de webteksten

LSI Keywords (ofwel Latent Semantic Indexing) is een moeilijk woord dat gebruikt wordt om gerelateerde zoekwoorden aan te geven. Google kan dit soort woorden gebruiken om een pagina beter te begrijpen. Bijvoorbeeld als de zoekterm auto is, kunnen LSI zoektermen wagen, motor, weg, banden en schakelen zijn.

Google zal steeds meer en meer kijken naar woorden die verband houden met het onderwerp om de pagina te indexeren. Het helpt ook om de content inhoudelijk beter te schrijven voor de lezers en maakt de tekst substantieel beter.

 1. Zoekintentie

Waar zijn jouw ideale klanten naar op zoek. Zijn zij op zoek naar informatie of zijn zij al zover dat zij een aankoop willen doen? Klanten zoeken met een bepaalde intentie en Google waardeerde de websites die voldoen aan die zoekintentie hoger.

Een goede manier om te kijken wat de zoekintentie is per zoekwoord, is om te kijken wat de bovenste posities zijn in Google en waar deze pagina’s over gaan.

 1. Google my Business

Om lokaal beter gevonden te worden door potentiële klanten die in de buurt zijn, is het aan te raden een Google My Business profiel aan te maken.  Een Google My Business profiel geeft controle over hoe potentiële klanten jouw bedrijf zien in andere Google producten zoals Search of Maps.

Als het profiel matcht met wat klanten zoeken, dan zal je hoger in Google geplaatst worden voor lokale zoekopdrachten.

 1. Bounce rate

Zorg ervoor dat bezoekers niet te snel de website verlaten. Als veel mensen de website bezoeken om vervolgens deze gelijk weer te verlaten, is dat een indicatie voor Google om de website lager te indexeren.

Zorg er daarom altijd voor dat de meest belangrijke informatie boven de scroll zit. Bijvoorbeeld  een samenvatting kan helpen om bezoekers direct naar de juiste inhoud te gaan (voordat ze de site al verlaten).

 1. Meta teksten

De kleine tekstjes die je kan zien in Google heten Meta teksten. Goed geschreven Meta teksten zorgen ervoor dat meer mensen op de website klikken. Verleidelijke, korte teksten werken beter. Dit is een van de weinige kansen die een bedrijf heeft om mensen te laten klikken op een link, dus de eerste indruk moet goed zijn.

 1. Wees niet bang om een professional in te huren

SEO kan soms overweldigend zijn. Het algoritme van Google kan onduidelijk zijn en de mix van on-page en off-page optimalisaties kan zeer tijdrovend zijn. Aan de andere kant kunnen de opbrengsten ook overweldigend zijn wanneer er een goede positie behaald wordt in Google.

Een professional inhuren om de website sneller te maken of om de juiste content te schrijven, kan tijdbesparend zijn en een goede professional verdient zijn investering altijd terug.

 Ten slotte hebben we het hier over hoe mensen online het bedrijf zien en vinden, dus dat is altijd een overweging waard.

In het kort

Al met al klinkt SEO als een hoop werk. Maar waarschijnlijk heb je ook opgemerkt dat veel dingen met elkaar verbonden zijn. Wanneer de website snelheid verbetert, zal de bounce rate omlaag gaan. Wanneer je goede kwalitatieve content schrijft voor de website, zal je meer links krijgen.

Het gaat er allemaal om dat je aan Google laat zien dat je website technisch goed in elkaar steekt en dat je de beste waarde biedt voor een zoekende klant.

Als je niet weet waar te starten, zijn de goed geschreven SEO teksten altijd een goede plek.